Kiss Zoltán - Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH

Elektronikai témájú publikációk gyűjteménye 3.

Kiss Zoltán - kelet-Európai értékesítési vezető Endrich GmbH.

Dlogic ipari érintőképernyős PC-k az Endrich kínálatában

2016 november 8.

Összefoglalás :

A beágyazott kijelzőkkel épített berendezések tervezői jól tudják milyen nehéz egy ilyen terméket piacra vinni a rejtett szoftver és hardver hibák felismeréséig és teljes kiküszöböléséig. Ha kész, robosztus, megbízható és elfogadható árú okos kijelző modulokkal dolgozunk, mint például a DLOGIC SDM (Smart Display Modul) családja, akkor a fejlesztési idő, ezáltal a termék piacra dobási ideje is jelentősen csökkenthető.


Dlogic ipari érintőképernyős PC-k

A DLOGIC okos kijelző modulok (display modules-DMs) sokoldalú érintőképernyős számítógépek, melyeket ipari alkalmazásokban való használatra terveztek. A dizájn flexibilitása miatt széleskörű használhatóság jellemzi az eszközöket, mindenekelőtt szem előtt tartva az ipari környezet támasztotta elvárásokat, úgymint a széles működési hőmérséklettartományt, a magas tűrőképességet és a durva környezeti hatásokkal szembeni ellenállóságot. A modulok a legkorszerűbb kapacitív érintő szenzorokkal szerelt kijelzőket integrálják az ARM processzor alapú, beépített grafikai funkciókkal rendelkező számítógépbe, mely egy sor ipari szabvány interfészt is kínál a felhasználó számára, mint például az leválasztott CAN-busz, RS-485, MDB, RS-232, I2C, SPI, USB, Ethernet, MicroSD, PWM, S/PDIF és számos GPIO. A modulok 9 -38V egyenfeszültségről táplálhatók.

A DLOGIC kijelző modulok 4.3”, 5”, 7”, 9”, 10.1”, 12.1” és 15” képátlóval kerülnek forgalomba, fényerejük átlagosan 550 cd/m2 vagy ennél magasabb érték és széles betekintési szög jellemzi őket miáltal vízszintes és függőleges alkalmazásuk is lehetséges. A 10.1” és 12.1” méretű panelek optikai ragasztással felszerelt touch panelt tartalmaznak a tükröződés elkerülése miatt. Ez a technológia lehetővé teszi a TFT panel és a touch panel közti légrés ragasztó folyadékkal való feltöltését, minek hatására a két réteg egymáshoz rögzül, a belső tükröződés megszűnik, így jobb láthatósági viszonyok alakulnak ki még erős fényben használva is a kijelzőt. A ragasztás a mechanikai stabilitás mellett porral, párával és kosszal szembeni ellenállóságot is ad ezáltal növelve a modul ellenállóképességét.

Felületkezeléssel edzett üveggel az üzembiztonság és az ellenállóképesség tovább növelhető és a vandálbiztos kivitelezés is megoldható. Az edzett biztonsági üveg keménysége 8H vagy magasabb, ami meghaladja az ipari touch panelekkel szemben támasztott jellemzően 6H értéket, melyet a vonatkozó szabványok írnak elő. A biztonsági üveg is optikai ragasztással kerül a touch panelre, ami lehetővé teszi a teljesen lapos és sima elülső felületet, akár tükröződésmentes, akár ragyogásmentes kivitelben.

A kínálatban mind a beépíthetőség, mind a tokozás anyagának vagy az alkalmazott tömítési megoldásoknak a tekintetében változatos kivitelek találhatók, hogy minél többféle környezetben legyenek használhatók a modulok. Elülső, vagy hátsó beépítés, vízálló, porálló, rázkódásálló, rozsdamentes acél alapú megoldások közül lehet választani alapból, vagy kérésre

A Debian Linux disztribúció és a QT grafikai környezet ideális szoftveres platformot biztosít a megbízható működésre. A Debian Linux nyílt forráskódú operációs rendszer a gyakorlatban már bizonyított, a világon, számos szerveren fut és híres megbízhatóságáról és stabilitásáról, Mindemellett nagyon sok kipróbált és hasznos szoftver csomag érhető el hozzá, melyeket a rendszermérnökön felhasználhatnak saját alkalmazásaikban. A modulok előretelepített operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, a meghajtók és a segédprogramok mindegyike ellenőrzésen esett át. A szintén telepített QT grafikus könyvtár és a hozzá tartozó fejlesztőeszközök gyors alkalmazásfejlesztést tesznek lehetővé, ezáltal a mai kornak megfelelő grafikus felhasználói felületek alakíthatók ki az érintőképernyőt igénylő alkalmazások számára.

Az okos display modulok két processzor platformra épülnek, az „x” széria a Freescale Arm Cortex A8, iMX535 köré, az „i” sorozat pedig a Freescale Arm 9, iMX257 köré épülnek.

A Dlogic a moduljait maga tervezi és kivitelezi, így a vásárló biztos lehet a magas minőségi és megbízhatósági mutatókban.

A DLOGIC display modulok használata új érintőképernyős felhasználói felülettel rendelkező termékek fejlesztésekor, valamint régi termékek áttervezése során a következő előnyökkel jár:

Minden részegység ipari alkalmazáshoz készült.

A DLOGIC kijelző modulok az ipari környezetben működő grafikus felhasználói interfészt igénylő alkalmazások fejlesztési idejének és költségének csökkentéséhez kiválóan alkalmasak. Az egyedi igényekhez és a termék a projekt kezdetétől a piacra kerüléséig szükséges terméktámogatást kiváló mérnökgárda biztosítja.


| Megosztás a Facebookon | Megosztás a LinkedIn-en |

Hivatkozások

A cikk megjelent az alábbi helyeken:

# Média Link
1 Elektronet 2016/7 Elektronet : elektronikai informatikai szakfolyóirat, 2016. (25. évf.) 7. sz. 24-25. old.
2 Elektronet online Dlogic ipari érintőképernyős PC-k
3 Techstory M2M Dlogic ipari érintőképernyős PC-k
4 Jövő Gyára 2016/4 2016. 4.sz. 37-38.old.

Kapcsolat

Az info(kukac)electronics-articles.com email címen vagy az alábbi ürlapon az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával léphet velünk kapcsolatba.

Név
Cégnév
Email
Telefon
Üzenet
  Elolvastam és elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot
  Feliratkozom a havi gyakoriságú, hasonló cikket tartalmazó műszaki hírlevélre.